0561-499135Hoofdweg 55, 8486 GC Oldelamerdirectie.delamer@comprix.nl

obs de Lamer is  een gezonde school. Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid effectief en werkt structureel aan het bevorderen van de gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Om dit te bereiken is ons een mooie subsidie toegekend. De komende twee schooljaren werken wij aan het gezondsheidsthema Welbevinden.

Welbevinden

Om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen is het van belang dat leerlingen zich prettig voelen op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn meer gemotiveerd om te leren en halen vaak betere cijfers op school. Wij werken aan het thema Welbevinden doormiddel van het Programma De Vreedzame School. 

Schoolontbijt

De dag starten met een gezond ontbijt vinden wij belangrijk voor een goede gezondheid. Daarom doen wij ieder jaar mee met het nationaal schoolontbijt.  Ontbijten geeft energie en helpt kinderen te focussen. Ontbijten geeft je ook belangrijke voedingsstoffen. Een ontbijtje levert de vezels, vitamines en mineralen waar je lijf om vraagt. Als je de dag niet begint met een ontbijt, krijg je al snel de verleiding om naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Een goed ontbijt helpt je op gezond gewicht. Tenslotte is ontbijten gewoon lekker en gezellig. Het is een gezamenlijke start voor een leuke dag op je school of werk.  

Sport en bewegen

Wij vinden sport en beweging belangrijk. Naast minimaal tweemaal per week gym, hebben wij onze jaarlijkse sportdag. Daarbij zoeken wij de samenwerking met anderen om onze leerlingen een gevarieerde en uitdagende sportdag te bieden. Groep 8 doet aan het begin van het schooljaar mee met de zogenaamde Comprix-sportdag.